300 g hladké mouky (+ na podsypání)
180 g cukru moučka
1 lžička perníkového koření
1 prášek do pečiva (nebo 2 lžičky sody)
1 lžíce kakaa
1 vejce
50 g másla pokojové teploty
40 ml rumu (panák)
80 ml mléka
2 lžíce medu
Dále:
6 lžic švestkových povidel
troška rumu (pokud je třeba)
2 hrsti ořechových jader
1 vejce na potření
troška moučkového cukru na posypání
V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku, podsypeme trochou mouky a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do chladu.Připravíme povidla, pokud jsou hustá zředíme troškou rumu a nasekáme nahrubo ořechová jádra.
Zapneme troubu na 180 ° C.Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník.Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut.Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Recept mám v sešitě po babičce jako "Perníkové řezy bez čekání" ale našla jsem podobný pod názvem "Habešan" na Top-receptech. Úplně stejný není, ale pokud by to vadilo, může být tento smazán.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 13.10.2019 10:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz