Pudinkový krém:
1 l mléka
4 sáčky čokoládového pudinkového prášku
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla
Kokosový korpus:
6 bílků
150 g moučkového cukru
150 g strouhaného kokosu
75 g hladké mouky
1/2 balení prášku do pečiva
Šlehačka:
500 ml 33% smetany
1 lžička vanilkového extraktu
Poleva:
100 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
70 g tuku
5 lžic horké vody
Nejprve uvaříme pudink. V menší misce, asi v 200 ml mléka (z odměřeného množství), rozmícháme všechen pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do hrnce a přidáme oba cukry. Mléko s cukry pomalu zahříváme a mícháme.Do teplého mléka vlijeme zbylé mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a mícháme do zhoustnutí. Uvařený pudink stáhneme z plotny a zakryjeme ho potravinářskou fólii, aby se na jeho povrchu neutvořil škraloup.Dále připravíme kokosový korpus na řezy. K bílkům přisypeme moučkový cukr a vyšleháme tuhý sníh.Sníh opatrně vmícháme do mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec do směsi zapracujeme strouhaný kokos.Těsto přendáme na plech (ideálně o velikosti 39x27 cm) a rozetřeme. Pokud se těsto nedaří stěrkou rozetřít, použijeme pečicí papír nebo potravinovou fólii a pomocí rukou těsto po plechu rozprostřeme.Těsto ještě nakonec uhladíme druhou stranou lžíce, kterou máčíme ve vodě.Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Po upečení necháme plát vychladnout, stáhneme z něho pečicí papír a plát vložíme zpátky na plech.Z vychladlého pudinku stáhneme fólii a prošleháme ho. V jiné větší misce vyšleháme změklé máslo. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.Do másla postupně zašleháváme pudink. Před koncem promícháme krém stěrkou, aby se máslo dostalo od stěn a od dna mísy opět prošleháme.Hotový krém přendáme na kokosový plát a rozetřeme ho.Nyní vyšleháme smetanu s vanilkovým extraktem. Šlehačku naneseme na pudinkový krém a rozetřeme ji.Polevu připravíme ve vodní lázni. Čokoládu nalámeme, přidáme tuk a zahříváme, dokud se vše nerozpustí.Do rozpuštěné čokolády přidáme horkou vodu a promícháme. Poleva krásně ztmavne a zhoustne.Polevu necháme vychladnout tak, aby nebyla horká, ale dala se roztírat. Nalijeme ji na šlehačku a opatrně rozetřeme. Řezy vložíme do lednice.Řezy necháme v lednici do druhého dne. Kokosový plát je po upečení tužší a do druhého dne krásně zvláční.
Suroviny na plech 39x27 cm.
Video recept: https://youtu.be/s-sR3Udu9lw
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/09/kokosove-r...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 17.10.2019 11:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz