4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 PL vody
250 g tvarohu (kostka)
250 ml. šlehačky(33%) + 2 ztužovače šlehačky
1 kelímek zakysané smetany
cukr podle chuti
červené želé v prášku (v LIDL - galaretka)
Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme vodu a mouku. Vše vyšleháme, nakonec vmícháme sníh a dáme na vymazaný a vysypaný plech do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Záleží na troubě.Mezitím uděláme krém. Vyšleháme tvaroh, šlehačku a zakysanou smetanu, přidáme cukr dle chuti a 2 ztužovače šlehačky. Upečený a vychladlý korpus namažeme jahodovou marmeládou, pak krémem, na krém naskládáme jahody (i další ovoce), které zalijeme želatinou a necháme vychladnout.
https://www.domaci-jidelnicek.cz/kucharka-majka/sl...
Autor: pavelk (Pavel K) | |
Datum vložení: 19.10.2019 18:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz