500 g hladké mouky
3 vejce
1 celé droždí
250 ml mléka
12 KL cukru krupice
200 ml oleje
citrónová kůra
Drobenka:
hrubá a polohrubá mouka
cukr moučka
Hera (celá kostka)
Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout.Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo.Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
S těstem se velice dobře pracuje, takže nepotřebujete ani vytahovat mouku s válečkem.
Těsto na plechu už moc nenakyne. Koláče jsou vláčné, nepřipálí se a krásně drží tvar.
Snad se vám koláčky povedou.
Budu ráda za každý bodík a vaše fota :-) :-)
Autor: Verunkavh (Veronika) | |
Datum vložení: 23.10.2019 16:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz