Tmavé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 - 3 lžíce kakaa
1/2 - 1 lžička skořice dle chuti
130 g cukru krupice
1/2 sáčku vanilkového cukru
250 - 260 ml mléka
80 g oleje
1 vejce
Světlé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
130 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
200 ml mléka
80 g oleje
1 vejce
Na dohotovení:
500 g čestvého nebo mraženého červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice
Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem velice krátce prošleháme. Stačí jen chvilku do spojení těsta. Těsto má být dobře roztíratelné, takže ne moc husté.Do hlubokého plechu s okraji vyloženého papírem na pečení vylijeme a rozetřeme tmavé těsto. Pak na celý povrch vylijeme světlé těsto a to tak, že se snažíme vytvořit hustou mřížku a těsto pak opatrně rozetřeme po celém povrchu. Opláchnutý a okapaný rybíz lehce promícháme s cukrem a posypeme povrch.Plech vložíme do trouby předehřáté na cca 175 - 180°C a pečeme zhruba 40 minut.
Zdroj: starší vydání časopisu Tina.
Plech jsem použila o velikosti 40 x 30 cm.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 23.10.2019 20:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz