150 g bílého jogurtu (já měl hustý smetanový, 10% tuku)
1 zralý banán (cca 120 gramů po oloupání)
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce rumu
cca 150 g hladké mouky
1/2 balení prášku do pečiva
olej na smažení
moučkový cukr na posypání, není nutný
Vejce vyšleháme s cukry, přidáme vidličkou rozmačkaný zralý banán, jogurt, rum a dobře promícháme. Přisypeme hladkou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Vytvoříme středně tuhé těsto, kterése bude lepit na lžíci. Konzistence se nelekáme, lžičkou těsto z mísy nabíráme a ze lžičky ho vždy prstem stáhneme (sundáme) přímo do horké olejové lázně. Oleje dáváme vyšší vrstvu, cca 2-3 cm. Nesmažíme příliš zprudka, spíše na střední teplotu, aby se koblížky dobře propekly.Pokud máme olejovou vrstvu dost vysokou, koblížky se mají snahu samy otáčet během smažení a opékat se tak stejnoměrně ze všech stran dozlatova. Pokud ne, pomůžeme jim lehce vidličkou. Po osmažení je vyndaváme děrovanou naběračkou nebo kovovým cedníčkem z oleje a dáme je okapat na ubrousek.Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ale kdo nechce, nemusí.
Je to rychlovka bez čekání, žádné kynutí, jen zamíchat a smažit. Koblížky jsou nadýchané a nejsou nacucané olejem. Zmizí dřív, než stačí úplně vychladnout.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 30.10.2019 15:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz