Těsto:
2 vejce
120 g cukru krupice (i méně)
120 g švestkových povidel
150 g bílého jogurtu
7 lžic oleje
50 g mletého máku
220 g polohrubé mouky
3/4 sáčku kypřicího prášku
Dále:
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Volitelně na povrch:
moučkový cukr
poleva (podle chuti)
Bábovkovou a nebo dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt, olej a promícháme,Přisypeme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a opět dobře promícháme.Těsto přendáme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova zhruba 35-40 minut.Propečenost vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.Po vychladnutí vyklopíme a můžeme pocukrovat nebo přelít polevou dle chuti.
Cukr můžeme ubrat, záleží na sladkosti povidel. Je to velmi snadná fofr buchta, stačí jen vše zamíchat a upéct.
![]() |
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) |
![]() |
Datum vložení: 31.10.2019 18:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady