Těsto:
2 vejce
120 g cukru krupice (i méně)
120 g švestkových povidel
150 g bílého jogurtu
7 lžic oleje
50 g mletého máku
220 g polohrubé mouky
3/4 sáčku prášku do pečiva
Dále:
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Volitelně na povrch:
moučkový cukr
poleva podle chuti
Bábovkovou a nebo dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Celá vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt, olej a promícháme,Přisypeme promíchanou mouku s mákem a práškem do pečiva a opět dobře promícháme.Těsto nandáme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova cca 35-40 minut.Propečenost vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou dle chuti.
Cukr můžeme ubrat, záleží na sladkosti povidel. Je to velmi snadná fofr buchta, stačí jen vše zamíchat a upéct.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 31.10.2019 18:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz