200 g tmavé čokolády 70%
175 g másla
120 g hnědého cukru
100 g loupaných mandli
2 PL kakaa
špetka soli
4 velké vejce
150 g hl. mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 PL hnědého cukru (na karamel)
Tri lyzice hnedeho cukru nasypeme do kastrola dame zohrievat a urobime karamel. Hotovy karamel vylejeme na papier na pecenie a rozotrieme. Ked stuhne, nalameme na male kusky, cca. 1 - 2cm. Trubu zohrejeme na 180°C. Formu (25x25cm) vymazeme maslom a vysypeme kakaom. Cokoladu nakrajame na mensie kusky (cca 1cm) a spolu so zbytkom kakaa, cukrom, maslom, mandlami, solou hodime do mixera (mixer s nozmi, nie metly), mixer zapneme a vymixujeme na hladku hmotu. Potom postupne pridavame vajcia. Prasok do peciva zmiesame s mukou, pridame do zmesi a este raz premixujeme. Hotovu zmes vylejeme do pripravenej formy, rovnomerne rozotrieme a posypeme polamanym karamelom. Jednotlive kusky karamelu povtlacame do cesta. Pecieme v rozohriatej trube 20-25min. V zaverecnych 5-tich minutach mozeme zapnut cyrkulaciu vzduchu. Ci je kolac hotovy skusame sparatkom. Sparatko by malo zostat spinave od cokolady a kolac by mal byt v strede este vlhky.
Autor: ercicka (Erika) | |
Datum vložení: 22.07.2009 20:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz