Řezy:
570 g žervé nebo jiného krémového sýru typu Philadelphie
320 ml smetany ke šlehaní
100 ml mléka
95 g moučkového cukru
3 balení Bebe sušenek
1 lžička vanilkového extraktu
Ganache:
130 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády
Hranatá mísa o velikosti 33x20 cm
Do větší mísy dejte žervé, přisypte moučkový cukr a přidejte vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte, nejlépe ručním šlehačem. Jde to s ním lépe. K žervé přilijte smetanu ke šlehaní a vše vyšlehejte v tuhý krém.Připravte si mísu, sušenky a mléko. Sušenky namáčejte v mléce a poté je vyskládejte na dno mísy. Pokud je potřeba, sušenky seřízněte, aby se vešly do mísy.Na sušenky navrstvěte polovinu krému a rozetřete ho. Na krém opět vyskládejte sušenky namočené v mléce. Na sušenky rozetřete druhou polovinu krému a na krém vyskládejte poslední patro sušenek namočených v mléce.Mísu zakryjte potravinovou folií a uložte ji do lednice, alespoň na 3 hodiny.Posledním krokem je příprava čokoládové polevy.
Do rendlíku dejte smetanu ke šlehání a dejte ji zahřát. Jakmile se začne vařit, stáhněte ji z plotny a nalijte ji na pokrájenou čokoládu. Nechte 2 minuty stát a poté smetanu s čokoládou vymíchejte v hladkou ganache.Ganache nalijte na sušenky a pokud je potřeba, stěrkou čokoládu rozetřete do krajů. Mísu opět uložte minimálně na hodinu do lednice, aby poleva zatuhla.Sušenkové řezy krájejte nahřátým nožem a po každém zakrojení nůž otřete.
Videorecept: https://youtu.be/tNlO_-oeZgg
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/11/nepecene-s...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 11.11.2019 15:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz