1 kompot (meruňkový, broskvový)
cca 2 dl podmáslí nebo kefíru, kyšky
2 vejce
2,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku oleje
2 rovné KL jedlé sody
Drobenka:
6 dkg másla
hrnek hnědého cukru
hrnek polohrubé mouky
Kompot slijeme přes cedník, ovoce pokrájíme nadrobno, necháme stranou a šťávu doplníme podmáslím do půllitru. Nalijeme do mísy, přidáme vejce, olej a mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nepříliš tuhé těsto. Nalijeme na pekáč (dala jsem na 30x40 cm, příště dám na ten největší). Poklademe ovocem a připravíme drobenku.Protože ji nerada hňácám, dělám ji tak, že máslo rozehřeji v hlubší pánvi, zamíchám cukr, potom mouku a je hotovo.
Drobenkou posypeme připravený koláč - je jí hodně, opravdu zasypeme, těsto není moc sladké. Pečeme asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 170 st. C.
Příště udělám na větší plech, aby byl koláč nižší a to ze dvou kompotů, tam asi nebude vůbec přidané podmáslí, jen šťáva z a více ovoce.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 13.11.2019 14:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz