200 g čokolády
500 ml mléka
400 ml smetany ke šlehání 40%
100 ml Salka
60 g cukru
50 g holandského kakaa
20 g želatiny
Nakrájíme čokoládu na jemno, aby se snadněji rozpustila v mléku.Kakao zalijeme 1 malým šálkem horké vody a důkladně rozmícháme.Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a Salko. Přidáme čokoládu, směs z kakaa a cukr. Postavíme nad vodní lázeň na mírný plamen a důkladně mícháme.Když už nemáme hrudky v hrnci, přidáme želatinu, kterou jsme rozmíchali předem v 80 ml vody. Důkladně zamícháme a následně přecedíme.Hotovou směs nalijeme do nádoby.
Nádobu po vychladnutí směsi dáme přes noc do ledničky.Na závěr můžete posypat pěnu holandským kakaem.
Já jsem zvolil nádobu na bochníky, ale je poměrně veliká, takže jestli máte něco menšího, tak klidně můžete udělat poloviční porci.
Autor: tastyfoodeu | |
Datum vložení: 13.11.2019 18:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz