200 g hladké mouky
50 g cukru moučka
100 g másla
Náplň:
1/2 KL skořice
75 g másla
2 PL cukru krupice
špetka muškátového oříšku
špetka mletého anýzu
vanilkový cukr
asi 5 hrušek
Smícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. V kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, hrušky a veškeré koření. Na mírném plameni, za občasného míchání asi 20 minut povaříme.
Těsto ještě jednou propracujeme a rozválíme na obdélník (asi 15x25). Plech nebo zapékací misku dobře vymažeme, vložíme těsto a několikrát jej propíchneme. Na těsto rozprostřeme hruškovou náplň.
Hruškový koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Zdroj http://recepty.vareni.cz/kolac-s-dusenou-hruskou/#...
Recept jsem našla na netu a vyzkoušela. Těsto se dobře dělá a super se s ním pracuje. Hrušky během dušení nádherně voní kořením. Prostě recept se vyvedl a tak ho chci předat dál. Díky autorovi paní Renátě Hřebíkové.
Autor: aja.g (Alena) | |
Datum vložení: 24.07.2009 12:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz