Těsto:
3 bílky
135 g cukru krupice
1,5 lžíce citronové šťávy
30 g cukru moučka
1,5 lžíce bramborového škrobu
Náplň:
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr (nemusí být)
drobné ovoce, granátové jablko apod.
lístky meduňky nebo máty
Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme pomocí formičky a hladké mouky kolečka o průměru cca 8 cm.Použijeme-li papír na pečení, formička se obkreslí obyčejnou tužkou a papír otočíme nakreslenými kolečky dolů, vyznačení bude vidět.Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec "posadit".Směs přendáme do šlehací mísy a přidáme druhou polovinu krupicového cukru a citronovou šťávu. Vyšleháme na pevný a hladký sníh.Pak lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejprve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.Vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme cca 50 minut.Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit do vychladnutí. Hotové jsou na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme šlehačku.Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Jednotlivé korpusy naplníme a dozdobíme ovocem.
Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 01.01.2020 21:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz