Kůra ze:
4 mandarinek
1 pomela či grepu
4 pomerančů
4 citronů
lze přidat i nevyzkoušené, co má slupku
voda
1 kg krystalového cukru
4 vanilkové cukry
1 arch papíru na pečení
Nejprve ovoce důkladně omyjeme horkou vodou a vydrhneme kůru kartáčkem. Díky různým postřikům a konzervantům čím důkladněji, tím lépe...
Vše nakrájíme na nudličky, kostky, srdíčka, kolečka, jak se povede a ponoříme na 3 dny do vody, je třeba každý den vodu vylít a dát novou.Třetí den vodu vylijeme a do velké pánve dáme kůry. Zalijeme vodou, aby vše plavalo, zakryjeme pokličkou a vaříme zprudka asi 30-40 minut. Poté scedíme, vodu vylijeme, kůru necháme okapat a zchladnoutJdeme do finále! Do igelitky nasypeme asi 3/4 kg krystalového cukru a všechnu kůru, igelitku zavřeme a pořádně zatřepeme, kůra se krásně obalí a celé to vysypeme opět na velkou pánev, podlijeme asi 0,5-0.6 l vody a posypeme zbytkem cukru. Opět rozjet sporák naplno a bez pokličky vařit, dokud se kouří, asi 35-45 minut. Pak vše opět zcedíme, necháme vychladnout. Do igelitky nasypeme vanilkový cukr a kůru a vše finálně promícháme. A je hotovo! Dáme na pečící papír sušit tak do druhého dne občas s tím zamícháme a uskladníme do sklenic do lednice.
Dobrou chuť.
![]() |
Autor: Stenly64 |
![]() |
Datum vložení: 09.01.2020 15:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady