Odpalované těsto:
120 ml vody
135 g mléka
100 g másla
13 g cukru krupice
205 g hladké mouky
275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, je to asi 5 a 1/2 kusu)
3 g soli
Žloutkový creme patissiere:
500 ml mléka
80 g žloutků
125 g cukru krupice
50 g vanilkového pudinku
50 g másla
1 vanilkový lusk
Žloutkovo-máslový krém:
500 g creme patissiere
125 g másla
30 ml rumu
Poleva:
200 g cukru moučka
30-40 ml citronové šťávy
pár kapek oleje
Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixéru s lopatkou vymícháme do studena. Postupně zapracujeme vejce.Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečicím papírem věnečky. Vložíme do vyhřáté trouby na 240 °C, stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme 10 minut. Po nabytí objemu stáhneme teplotu na 180 °C a dopečeme dalších 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Potom rozkrojíme a plníme krémem.Krém: Ve 100 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek a žloutky dohladka. Zbylé mléko, máslo, cukr a vanilku přivedeme k varu. Nalijeme rozmíchanou směs a řádně provaříme 2-3 minuty.Creme patissiere vyšleháme dohladka s rumem a zašleháme změklé máslo.
Věnečky ze soutěže "PEČE CELÁ ZEMĚ".
Autor: janatka (Iveta Janatová) | |
Datum vložení: 09.01.2020 22:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz