Korpus:
240 ml podmáslí
120 g změklého másla
75 g sladidla (práškové stolní sladidlo Stévie)
62 g kokosové mouky
5 g kakaa
3 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
1 polévková lžíce červeného potravinářského barviva (gelové nebo práškové)
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička vinného octa
1 lžička jedlé sody
špetku soli
Krém:
400 ml smetany ke šlehání
250 g sýru Philadelphia
250 g mascarpone
podle chuti cukr (Erythritol) - já si umlela Xylitol
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do mísy od robota dejte změklé máslo a přisypte sladidlo. Máslo s cukrem šlehejte do světlé pěny. Během šlehání stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně. Do máslové pěny zašlehejte vejce. Vždy jedno po druhém. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem.Suchou směs a podmáslí na střídačku přidávejte ke žloutkové směsi.Do menší misky nalijte lžičku vinného octa a přidejte lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Směs vlijte k těstu a chvíli vše nechte prošlehat. Ocet by měl způsobit, že červená barva bude intenzivnější.Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte papírem a její boky vymažte máslem. Do formy přendejte těsto a pomocí stěrky ho uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a korpus pečte 30 minut. Upečení zkuste na špejli.Po upečení nechte korpus chvíli chladnout ve formě, poté pomocí příborového nože objeďte boky formy a korpus uvolněte a nechte zcela vychladnout.Druhý den jsem připravila krém. Do mísy dejte sýr a mascarpone. Vše společně promíchejte. V elektrickém mlýnku na kávu jsem si umlela Xylitol - tedy březový cukr. Jako sladidlo můžete použít Erythritol, který je práškový. Podle chuti jsem do krému přidala cukr.Do mísy od robota nalijte smetanu a vyšlehejte šlehačku. Šlehačku přidejte k sýru a mascarpone a opatrně ji vmíchejte. Pokud je potřeba, krém ještě doslaďte.A nyní už zbývá jen sestavit dort. Na tento dort jsem si upekla 2 korpusy, protože ani jeden nevyběhl při pečení natolik, abych ho prořízla. Korpusy jsem připravila den předem. Po vychladnutí jsem je zabalila do potravinové folie a dala do chladu. Jakmile s korpusy začnete pracovat, tedy sestavovat dort, nechte ten druhý stále v chladu. Je díky tomu pevný. Jakmile korpus dosáhl pokojové teploty, byl velice křehký. Druhý korpus praskl, ale ničemu to nevadilo. Zamaskovala jsem to krémem. Co se týče zdobení dortu, tak to už je na každém z vás. Já jsem povrch dortu ozdobila jahodami, borůvkami a zbylým krémem.
Video recept: https://youtu.be/mHr8ucQ5TJY
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/01/nizkosacha...
Na dortu můžete vidět, že červená barva příliš nevynikla, jako když dělám klasický Red velvet s hladkou moukou. Držela jsem se původního receptu, kde bylo 15 g kakaa, ale vám napíši recept pouze s 5 g kakaa. Zda to pomůže, netuším, ale pokud recept vyzkoušíte, určitě mi dejte vědět. A i přes to, že dort není úplně červený a je low carb, musím říct, že nemá chybu. Chutná jako klasický Red velvet.
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 26.01.2020 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz