120 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
40 g krupicového cukru
špetka soli
70 g hery
400 g hladké špaldové mouky
strouhaná kůra z jednoho citronu
50 g sušených meruněk
3 žloutky
1 vejce na potření
Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené meruňky nebo jiné sušené ovoce, které máme po ruce.Poté přidáme žloutky, rozpuštěnou Heru, zbytek mléka a nakonec kvásek. Vypracujeme řádně hladké pevné těsto a dáme ho kynout na teplé místo, alespoň na hodinu.Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučenem vále na 15 dílů a necháme dalších 20 minut kynout. Pak bochánky rozválíme na placku a smotáme do croissantu.Všechny croissanty uložíme na plech a opět necháme kynout 30 minut. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, zhruba 20 minut.
Hotové croissanty pocukrujeme.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 28.01.2020 21:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz