Těsto:
400 g polohrubé mouky
170 g krupicového cukru
2 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžička kypřicího prášku do perníku
1 špetka soli
3 vejce
200 ml mléka
150 ml slunečnicového oleje
4 jablka
Dále:
rybízová marmeláda (nebo jakákoliv jiná)
100 g 70% hořké čokolády
5 g 100% tuku
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
V míse smícháme všechny sypké suroviny - mouku, kypřidla, kakao, koření a sůl. Jablka nastrouháme na jemno.Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáváme olej, mléko a sypkou směs. Důkladně ušleháme a na závěr přidáme nastrouhaná jablka. Šťávu z jablek ponecháme a přidáme do těsta.Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.Těsto vylijeme na plech a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 30 minut, podle výkonu trouby. Propečení těsta během pečení vyzkoušíme píchnutím špejle, ta musí být suchá.Hotový perník necháme vychladnout, vyklopíme z plechu a odstraníme pečicí papír. Rozpůlíme ho po délce a plníme rybízovou marmeládou.Vršek perníku polijeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme na kostičky nalámanou čokoládu s tukem. Důkladně mícháme, až se vytvoří hladká lesklá hmota. Perník také můžeme jen pocukrovat.
Autor: Dana Krupsova | |
Datum vložení: 05.02.2020 15:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz