Těsto:
360 g hladké mouky
60 g cukru krupice
1 vejce
7 g sušeného droždí
50 g másla
180 g mléka
1/2 lžičky soli
Náplň:
80 g cukru krupice
50 g másla
1 zarovnaná lžíce skořice
1/3 lžíce škrobu
1 špetka soli
Dále:
olej
V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut.Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo.V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl.Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku.Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice.Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů.Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C.Pečeme asi 20-25 minut.Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.
Američané je často polévají glazurou z krémového sýra. Já ji moc často nedělám, protože ne vždy mám po ruce Lučinu. Na přípravu glazury používám 1 lžíci Lučiny, 1 lžíci moučkového cukru a 1 lžíci mléka. Pořádně promíchám a hned po upečení nanáším na šneky.
Autor: Zuzulaaa | |
Datum vložení: 11.03.2020 13:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz