250 g mascarpone (nebo tvarohu)
10 g cukru moučka
8 g vanilkového cukru
3 žloutky
50 ml rumu (ořechovice, mandlového likéru,...)
100 ml kávy (nejlépe espresso)
100 g cukrářských piškotů
Na ozdobu:
čokoládové hoblinky, kakao nebo granko
Do hladkého krému vyšleháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.Uvaříme kávu, kterou smícháme s rumem a tekutinu necháme chvíli vychladnout. Připravíme poháry (skleničky), do kterých budeme tiramisu chystat. Cukrářské piškoty rozpůlíme, aby se lépe vešly do pohárů.Nyní začneme namáčet piškoty v kávové tekutině tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. Vložíme je na dno pohárů. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu vyšlehaného krému a následuje opět vrstva piškotů. Vrstvíme tak dlouho, dokud nenaplníme celý pohár. Poslední vrstva je krém, který se pokusíme co nejvíce zarovnat.Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem.Připravené tiramisu v pohárech necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Z tohoto receptu jsem připravila i dětskou verzi a to tak, že jsem piškoty nenamáčela v kávové směsi, ale vrstvila je do poháru "suché" a pokaždé je posypala grankem.
Nejen v létě lze vrstvy ozvláštnit sezónním nebo mraženým ovocem.
Autor: martini9 | |
Datum vložení: 23.03.2020 15:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz