Těsto:
2 vajíčka
100 g cukru krystal
400 ml kysaného podmáslí
60 ml oleje
200 g polohrubé mouky
100 g hladké celozrnné mouky
60 g strouhaného kokosu
1/2 PL prášku do pečiva
1/2 PL jedlé sody
Čokoládový přeliv:
250 g kokosového mléka z konzervy
1 PL rumu
50 g 70 % hořké čokolády
1 PL kakaa
Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáme kysané podmáslí a olej. Nakonec přimícháme strouhaný kokos, mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. Hotové těsto přendáme do vymazané a vysypané formy.Buchtu pečeme na 170 °C přibližně 20 minut - průběžně kontrolujeme špejlí.V průběhu pečení si připravíme čokoládový přeliv. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu v kokosovém mléce a rumu. Nakonec přimícháme kakao.Upečenou buchtu necháme pár minut vychladnout. Poté do ní opačným koncem vařečky vytvoříme díry tak do půlky těsta (ne až na dno!) a celý korpus zalijeme stále teplým přelivem.Na ozdobu můžeme posypat strouhaným kokosem a po vychladnutí necháme hotovou buchtu na pár hodin uležet v lednici.
Autor: dvori (Klára Dvořáková) | |
Datum vložení: 27.03.2020 12:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz