Těsto:
4 vejce velikosti M
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
4 lžíce horké vody
3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
Krém:
750 ml mléka
2,5 sáčku vanilkového pudinku
cukr podle chuti
vanilkový cukr
lžička vanilkového extraktu
3 lžíce rumu
250 g tvarohu v kostce
zavařenina, nejlépe domácí, na slepování
Na ozdobení:
1 velký kompot broskví (necháme dobře okapat)
čokoláda na ozdoby nebo hotové čokoládové dekorace
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva prsty). těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 - 190 st. asi 35 minut podle typu trouby.Krém: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše ušleháme dohladka .Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva na sebe, jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a znovu nastříkáme krémem. Ozdobíme půlkou broskve a čokoládovou dekorací.Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu a dáme do tvořítka s malou dirkou a na pečící papír stříkáme tvary podle své fantazie. Já je dělám sama, nejsou vždy dokonalé, ale jsou moje.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 05.04.2020 07:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz