Piškotový korpus:
6 vajec
3 PL horké vody
140 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
60 ml oleje
40 ml horké vody
1 kompotované broskve
Smetanový krém:
1 šlehačka + 1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
1 kysaná smetana
Broskvové želé:
1/2 l šťávy (šťáva z broskví + voda)
1 vanilkový pudink
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky zalijeme horkou vodou, utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Mícháme v robotu. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních cca 20 minut (podle
trouby do růžova).Smetanu vyšleháme do tuha se ztužovačem a ručně přimícháme kysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
Broskve nakrájíme na plátky. Na upečený korpus dáme smetanový krém a poklademe broskvemi.V hrnci uvaříme želé dle návodu na pudinku, jen místo mléka použijeme šťávu z broskví s vodou.
Želé nalijeme na moučník a necháme ztuhnout.
Autor: Klona (Simona) | |
Datum vložení: 05.04.2020 17:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz