150 g bílého jogurtu
50 g vody
300-320 g hladké mouky
1 žloutek
2 vanilkové cukry
30 g změklého másla
1 lžíce rumu
strouhaná citronová kůra
1 špetka soli
15 g čerstvého droždí
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné volnější (řidší) těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout.Poté těsto promísíme a pomoučněnou malou lžičkou z něj vykrajujeme kousky, které ukládáme na moukou posypaný stůl. (Nebo těsto vyškrábneme na pomoučený stůl všechno, urovnáme ho do nízkého čtverce či obdélníku, svrchu také pomoučíme a kovovou kartou nakrájíme – nejprve na pruhy, ty pak na kousky.)Než vypotřebujeme všechno těsto a rozehřejeme v hrnci olej, koblížky nakynou. Usmažíme je ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dorůžova, z každé strany cca 50-80 vteřin, olej nesmí bublat, ale kolem koblížků jenom perlit.Hotové vytahujeme děrovanou naběračkou na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk z povrchu koblížků. Můžeme je všechny svrchu jen pocukrovat nebo na každý koblížek lžičkou kápneme kousek marmelády a teprve pak pocukrujeme.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Jogurt jsme použili farmářský, ale udělat půjdou určitě z jakéhokoliv bílého jogurtu :)
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 06.04.2020 17:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz