Těsto klasické hrnkové:
2 hrnky (250 ml) hladké mouky
1 kypřící prášek
2 plné lžíce kakaa
3/4 hrnku cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
1/2 hrnku oleje
Krém:
500 ml mléka
2 pudinkové prášky (kokos, vanilka)
1 vanilkový cukr
4 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
4 lžíce změklého másla
1 lžíce moučkového cukru
1 jemný tvaroh ve vaničce (250 g)
volitelný džem rybízový, višňový
Čokoládová poleva:
150 g čokolády
60 g tuku Omega
1 lžíce horké vody
Zapneme troubu na 170 °C . Ve větší míse dobře promícháme mouku, kakao, kypřící prášek a cukr. Přilijeme polovinu mléka, ve druhé rozkvedláme vidličkou vejce a vlijeme také do mísy spolu s olejem. Vše důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do pekáčku (23 x 32 cm) vyloženého papírem na pečení, uhladíme a dáme péct cca 35 minut (podle trouby - zkusíme špejlí), pečeme zvolna, při vyšší teplotě se těsto uprostřed vyboulí. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout a pak rozřízneme na 2 pláty.Než se korpus upeče, uvaříme hustý pudink z půl litru mléka, vanilkového cukru a 2 pudinků. Hustý pudink odstavíme a ručně metličkou vmícháme strouhaný kokos. Necháme vychladnout. Elektrickým šlehačem prošleháme máslo, cukr a po částech zašleháváme kokosový pudink při střední rychlosti. Nakonec přidáme tvaroh a prošleháme krátce na větší rychlost do hladkého krému.Hotový krém natřeme na spodní plát, vrchní potřeme džemem a přiklopíme na krém. Dáme do chladničky ztuhnout a polijeme vychladlou čokoládovou polevou. Rozpustíme čokoládu s tukem, promícháme, přidáme horkou vodu a vymícháme polevu dohladka.
Recept mám od mé švagrové Vlasty už 27 let, proto je název na její památku.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 11.04.2020 08:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz