600 ml vody
180 g krupicového cukru (podle chuti)
26 g vanilkového pudinkového prášku
1 špetka skořice
250 g rybízového protlaku - husté šťávy
1 pomeranč (nebo citron)
Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně trochu citronové šťávy a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače.Přístroj zapneme a necháme zmrazit. Ihned podáváme.
Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.
Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce, které se propasíruje.
Cukru si každý dá dle potřeby.
Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45-60 minut se promíchává vidličkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 11.04.2020 08:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz