400 ml vody
100 ml sirupu z bezových květů - dle potřeby a sladkosti
2 lžíce citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.Hotový sorbet ihned podáváme.Kdo nemá výrobník zmrzliny, tak vlije do plastové dózy s víkem, vloží do mrazničky a zhruba co 45 - 60 minut důkladně promíchá vidličkou, aby se rozbily vznikající krystaly ledu.
Někdo řekne, že tento sorbet je takové zmrzlé "nic". Ale v létě jsou sorbety velice osvěžující.
Použila jsem sirup domácí výroby a jelikož každý sirup může být jinak sladký, tak ho přidáme dle potřeby. Kdo by chtěl sirup vyrobit, tak je zde na TR několik receptů.
Podobný sorbet půjde vyrobit i z jiných druhů sirupů, nejlépe domácích.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 21.04.2020 14:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz