TopRecepty.cz

Mléčná karamelová zmrzlina


Mléčná karamelová zmrzlina

Suroviny

500 ml mléka
120-140 g cukru krupice
20 g vanilkového nebo karamelového pudinkového prášku (nebo Maizeny)
3 žloutky

Postup

Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Zalijeme ho větší polovinou horkého mléka a karamel necháme mírně vařit, až se úplně rozpustí.Ve zbytku, ale studeného mléka, důkladně rozšleháme žloutky a pudinkový prášek. Vlijeme ke karamelovému základu a za stálého míchání necháme pozvolna cca 2 minuty provařit. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pomůžeme si studenou vodní lázní a pak ještě necháme důkladněji vychladit v chladničce.Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut. Ihned podáváme.

Poznámka

Recept pochází ze staršího sešitku věnovaného zmrzlině a jinému letnímu osvěžení. Mírně poupraveno. Hlavně cukr, v původním receptu bylo 200 g, já jsem dala 150 g, ale příště dám ještě o něco méně. Kdo má ale raději sladší, tak dá těch 150 g.
Použila jsem vanilkový pudink, ale šel by použít i karamelový. Nebo pak kukuřičný škrob - Maizena.
Pokud je zmrzlina z vařeného základu, tak ten musíme udělat v dostatečném předstihu, aby směs důkladně zchladla.
Pokud bych měla popsat konzistenci této zmrzliny, tak je taková hladká, sametová.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 29.04.2020 14:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz