400 ml mléka
20 g kukuřičného škrobu
140 - 160 g krupicového cukru
2 žloutky
400 g bílého jogurtu
Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit.Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.
Recept mám ze staršího sešitku věnovaného letnímu osvěžení.
Cukru dáme dle chuti. Já jsem dávala 140 g a nám to stačilo. V původním receptu je cukru 200 g.
Kukuřičný škrob se dá koupit pod názvev Maizena nebo Gustin.
Tuto zmrzlinu beru jako takovou základní, s kterou by se dalo experimentovat. :-)
Kdo má menší nádobu zmrzlinovače, musí dávku snížit.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 04.05.2020 18:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz