TopRecepty.cz

Kynuté rumové buchty


Kynuté rumové buchty

Suroviny

20 g droždí
200-300 ml mléka
50 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
sůl
kůra ostrouhaná z 1 citronu
100 g másla
1 žloutek
3 lžíce rumu
1 lžíce moučkového cukru + trocha na pocukrování
povidla

Postup

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme nastrouhanou kůru, zbytek cukru, žloutek a 2 lžíce rumu. Rozpustíme si 50 g másla a necháme trochu vychladnout a přidáme. Nakonec přidáme vzešlé droždí. Postupně přidáváme zbylé mléko a vypracujeme měkké těsto. Poprášíme ho moukou a necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto rozválíme na asi centimetr silný plát a nakrájíme na čtverečky 5×5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku povidel a vytvarujeme buchty. Rozpustíme zbytek másla a každou buchtu potřeme zvlášť, aby šly od sebe potom pěkně oddělit. Buchty skládáme do řad, spojem dolů. Než je dáme do trouby, necháme buchty na plechu 15 minut odpočinout.Do předehřáté trouby na 180 stupňů dáme péct buchty. Pečeme 10 minut a poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme cca 10-15 minut.Ještě horké je pokropíme lžíci rumu smíchaným s lžící moučkového cukru a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

autor Autor: Kacenka996 (Kateřina Singerová)
Datum vložení Datum vložení: 06.05.2020 09:19

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz