3 vejce
1 vrchovatý hrnek moučkového cukru
1 tvaroh z vaničky (250 g)
3 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
250 g Hery (nebo másla)
mléko (podle potřeby)
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Větší bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky, Heru a cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh a podle hustoty přidáme trochu mléka.Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec už lehce vmícháme tuhý sníh.Těsto dáme do připravené formy.Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 160-165 °C asi 50 minut. Tento čas je pouze orientační.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle, po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta.
Já přidala i trochu rumu. A taky do části těsta i kakao a vytvořila mramorování.
Zdroj: Chytrá žena
Autor: mardosa (Martina) | |
Datum vložení: 26.07.2009 19:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz