500 ml mléka
120 g krupicového cukru (podle chuti)
20 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
2 žloutky
200 g ovocného protlaku (jahody, maliny, rybíz, višně, ostružiny)
citronová šťáva (podle chuti)
Zhruba 350 ml mléka s cukrem dáme hřát, mezitím ve zbytku mléka rozšleháme žloutky se škrobem. Za stálého míchání nebo prošlehávaní metličkou vlijeme do horkého mléka a necháme zhruba 2 minuty pomalu provařit.Pak směs necháme zchladnout, můžeme k urychlení použít i studenou vodní lázeň. Občas promícháme.Nakonec vmícháme ovocnou dřeň, přidáme trochu citronové šťávy a ještě necháme v chladničce dobře vychladit.Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit, trvá to asi 35 minut. Ihned podáváme.
Opět recept ze sešitku staršího vydání. Upraveno.
Zmrzlina chutná s výraznějším ovocem. Zmrzlina na fotce je připravena z husté šťávy červeného rybízu a z banánové dětské přesnídávky.
Pro úplnost dodávám, že v původním receptu bylo na stejné množství mléka a škrobu 200 g cukru, 3 žloutky a 150 g ovocného protlaku.
Kdo má menší zmrzlinovač, tak musí dávku snížit.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 07.05.2020 15:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz