1 šlehačka 33%
2 vejce
1/2 l polohrubé mouky
1/3 l cukru krupice
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
Žmolenka:
16 dkg másla
6 dkg cukr krupice
8 dkg hrubé mouky
Žmolenky může být i víc.
jakékoliv ovoce, i kompot, třeba broskve bez nálevu
Ve šlehačce rozmícháme 2 vejce. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku s vejci a uděláme těsto. Žmolenku zpracujeme ručně a můžeme ji dát na chvilku do mrazáku, bude se lépe strouhat.Na velký hlubší plech dáme pečící papír, rozetřeme těsto nožem, poklademe ovocem a nastrouháme žmolenku.Peču při 160 stupních v horkovzdušné troubě cca 35 minut. Kontroluji špejlí.
Dobré chuti není ani třeba přát. Je to boží.
Autor: Eva Mala (Eva Malá) | |
Datum vložení: 07.05.2020 18:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz