Korpus:
190 g másla
85 g cukru krystal
240 g hladké mouky
Krém:
1 plechovka Salka
140 g másla
70 g cukru krystal
Čokoládová poleva:
100 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády
Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Rukama zpracujeme těsto, které vmačkáme do formy, ideálně 20x30 cm. Dáme péct do trouby na 150 stupňů cca 20-30 minut. Povrch by měl být lehce zlatavý. Necháme zchladnout.Mezitím připravíme krém. V pánvi rozehřejeme máslo s cukrem a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme Salko a vaříme do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci pudinku. Následně ho nalijeme na korpus a necháme zchladnout.Čokoládu rozpustíme v horké (ne vařící) smetaně a nalijeme na krém. Necháme ztuhnout.
Už dlouho jsem chtěla tento moučník zkusit. Je opravdu výborný, ale poměrně sladký, takže stačí 2 kousky. Uchovávam ho v lednici, aby se čokoláda nerozehřála. Je ideální také jako cukroví na Vánoce.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 16.05.2020 12:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz