Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 kypřicí prášek do pečiva
1 špetka soli
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
Náplň:
2 kostky tvarohu
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 sáček vanilkového pudinku
1 hrnek mléka
1-2 vejce
1 malá sklenička povidel, džemu (nebo ovoce dle chuti)
Drobenka:
1 hrnek polohrubé mouky
1-2 vanilkové cukry
50 g másla
1 malé vejce (nemusí být)
Volitelné:
1 lžíce rumu do povidel
moučkový cukr k dokončení
Zapneme troubu na 170-180 ° C.Z cukru odebereme 2 lžíce na drobenku a dáme je stranou. Do mísy dáme všechny suché suroviny a promícháme. Přilijeme olej, do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou prošleháme s trochou mléka, pak dolijeme do plna a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřeme na celý plech.Do mísy dáme tvaroh, přidáme cukry, pudinkový prášek a v mléce rozšlehané vejce. Promícháme a vlijeme po částech na těsto. Nalijeme pruhy, které lehce stěrkou roztáhneme po celém těstě.Na tvarohovou náplň lžičkou poházíme povidla (příliš hustá povidla můžeme zředit rumem), nebo jakýkoli džem, můžeme dát i čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce.Na drobenku použijeme cukr, který jsme na začátku dali stranou, smícháme ho s ostatními surovinami a promneme, dokud se směs nezačne drobit.Nakonec koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175-180 °C upéct dorůžova, cca 30-40 minut (podle své trouby).Při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Na klasický velký plech používám hrnky o objemu 250 ml.
Na malý (23x32 cm) menší hrnečky o objemu 150 ml a použijeme jen 1 kostku tvarohu.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 17.05.2020 09:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz