2 hrnky polohrubé mouky
1 ¼ hrnku cukru moučky
1 vanilkový cukr
4 vajíčka
1 hrnek oleje
1 hrnek vody
1 kypřící prášek do pečiva
kakao (dle potřeby)
50 g mandlí (lupínky)
100 g hořké čokolády
Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousíčky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a prozatím odložíme do lednice. Žloutky ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně směs prošleháme, opatrně přimícháme pevný sníh z bílků a mandlové lupínky. Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem.Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Střídavě formu plníme světlým i tmavým těstem a prokládáme nalámanou hořkou čokoládou.Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Po upečení formu zabalíme do vlhké utěrky a necháme chvíli vychladnout. Pak bábovku vyklopíme na tác a pocukrujeme.
hrnek = 250 ml
Autor: Dana Krupsova | |
Datum vložení: 18.05.2020 18:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz