1 vanilkový pudink (v prášku)
500 ml mléka
cukr
3 květy černého bezu
máslo
V polovině mléka krátce povaříme oprané bezové květy.Odvar přecedíme, osladíme a dáme na oheň.Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do horkého mléka.
Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla.Mícháme, povaříme, rozlijeme do misek a dáme chladit, nebo použijeme jako teplý přeliv např. na dukátové buchtičky.
Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce.
Autor: casino | |
Datum vložení: 03.06.2020 21:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz