4 větší vejce
200 g cukru krupice
1,2 dl řepkového oleje
200 g bezlepkové mouky (1/2 Schar Mix C + 1/2 rýžová hladká)
1 vanilkový puding nevařený
1 prášek do pečiva
1 polotučný tvaroh ve vaničce
ovoce
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh, poté vešleháme po lžících cukr.Do sladké sněhové směsi po troškách lijeme a vešleháme olej, poté přidáme a krátce vešleháme žloutky, jeden po druhém.Do ušlehané směsi přidáme tvaroh, můžeme najednou celou vaničku, současně mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem, teprve poté vše lehce promícháme stěrkou (už nešlehat!). Můžeme přidat vanilkový cukr, hezky těsto navoní.Těsto vylijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech, poklademe ovocem a pečeme cca 20-25 minut na 170°C (elektrická trouba), nesmí se lepit na špejli.
Bublanina se nedrobí, je poměrně vysoká a díky tvarohu jemná. Troufám si říct, že nezasvěcený nepozná, že je z bezlepkové mouky.
Na fotografii první letošní bublanina z čerstvých třešní a meruněk.
Autor: Mispulka1 | |
Datum vložení: 05.06.2020 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz