Korpus:
120 g hladké mouky
120 ml mléka
100 g jahodové marmelády
50 g rozpuštěného másla
50 g krupicového cukru
5 bílků
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžičku prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
šťáva z půlky citronu
červené potravinářské barvivo
Jahodové mléko:
50 ml mléka
50 ml smetany ke šlehání
40 ml neslazeného kondenzovaného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
podle chuti jahodová marmeláda
Šlehačka:
250 ml smetany
4 lžíce jahodové marmelády
Do mísy od robota nalijte bílky, šťávu z půlky citronu a vše vyšlehejte do pěny. Postupně přisypávejte cukr a přidejte marmeládu. Marmeláda by měla být hladká a bez semínek. Do sněhu kápněte trochu červeného barviva a přidejte lžičku vanilkového extraktu. Sníh vyšlehejte dotuha.V jiné míse smíchejte mléko, máslo a lžičku vanilkového extraktu.K hladké mouce přisypte prášek do pečiva a sůl. Suchou směs prosejte do mléčně směsi a důkladně promíchejte. Opět přidejte trochu červeného barviva a promíchejte.Do mléčné směsi s moukou přidejte trochu sněhu a opatrně ho vmíchejte. Tuto směs poté vlijte ke zbylému sněhu a opatrně převalováním vše spojte.Těsto vlijte do vymazaného, vysypaného a pečicím papírem vyloženého plechu. Čím bude plech menší, tím bude korpus vyšší. Použila jsem plech o velikosti 25x21 cm. Plech vložte do trouby předehřáté na 160°C a korpus pečte 35 minut nebo do doby, dokud nebude špejle suchá.Po upečení nechte korpus krátce vychladnout a následně ho propíchejte špejlí. Korpus přendejte na mřížku, stáhněte z něj pečící papír a nechte ho zcela vychladnout.Formu opět vyložte použitým papírem a vraťte do ní vychladlý korpus.Dále připravíme jahodové mléko. Do mísy nalijte mléko, podle chuti přidejte jahodovou marmeládu, lžičku vanilkového extraktu a vše promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání, neslazené kondenzované mléko, vše promíchejte a mléčnou směs nalijte na připravený korpus. Plech můžete zakrýt potravinovou folií a uložte ho na 1 hodinu do lednice.Dále připravte šlehačku. Do mísy vlijte smetanu a začněte šlehat. V průběhu šlehání přidejte marmeládu a šlehačku vyšlehejte dotuha.Na korpus naneste šlehačku a rozetřete ji. Kraje koláče jsem ještě odřízla, aby byl zarovnaný. Koláč můžete dozdobit jahodami.
Video recept: https://youtu.be/Cfvmj2KdUI0
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/06/jahodovy-trimlekovy-kolac-tres-leches.html
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 08.06.2020 01:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz