Těsto:
300 ml vody
125 ml slunečnicového oleje
62 g kokosové mouky
4 vejce
3 lžíce lněného semínka (umleté)
2 lžíce psyllia (umleté)
špetka soli
Krém:
250 g Philadelphie
200 g másla
160 g 75% čokolády
100 g cukru - Erythritol
Poleva:
100 g 75% čokolády
Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek, tudíž se nebude odpalovat jako klasická mouka a chvilku trvá, než se na dně hrnce začne tvořit napálená vrstva. S běžnou moukou se vytvoří i koule těsta, ale s kokosovou se mi tak nestalo.Ve chvíli, kdy se začala tvořit napálená vrstva, jsem těsto ještě chvíli odpalovala a poté jsem ho stáhla z plotýnky. Přendala jsem ho do mísy a nechala trochu vychladnout. Následně jsem do těsta vmíchala vejce - jedno po druhém. Vejce jsem přidala poté, co se to předchozí spojilo s těstem.Nejprve jsem přidala pouze 2 vejce. V mlýnku na kávu jsem umlela lněné semínko a psyllium. Obojí jsem umlela proto, aby těsto zůstalo hladké. Mixérem jsem obojí zapracovala do těsta, které následně začalo houstnout, a tak jsem přidala zbylá dvě vejce. Množství lněného semínka, psyllia a vajec bylo tak akorát, aby těsto mělo správnou konzistenci a větrníky tak držely na plechu tvar.Plech jsem vyložila pečicím papírem, cukrářský sáček se zdobící špičkou naplnila těstem a začala jsem tvořit větrníky. Větrníky jsem tvořila tak, že jsem udělala jedno kolečko a na něj hned druhé.Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C a větrníky pečte 30 minut. Během pečení troubu neotvírejte (zda by se něco stalo netuším, ale jistota je jistota). Po upečení nechte větrníky vychladnout.Krém: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit. Poté ji dejte stranou, aby vychladla. Zatím do mísy od robota dejte máslo a k němu přisypte cukr. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.K vyšlehanému máslu přidejte Philadelphii a vše důkladně prošlehejte. Nakonec přilijte rozpuštěnou čokoládu a opět důkladně prošlehejte.Poleva: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit.Větrníky rozřízněte na půl. Vrchní část větrníku namočte do čokolády nechte ji zatuhnout.Krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a naneste ho na spodní část větrníku. Krémem nemusíte šetřit, je ho dost. Pak už stačí na větrník dát vrchní část s čokoládou a máte hotovo.
Video recept: https://youtu.be/edIiFuB2Z7k
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/01/kubanske-...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 08.06.2020 01:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz