300 g očistěných jahod
150 g polotučného tvarohu z vaničky
120 g cukrového sirupu - dle potřeby
20 g vanilkového pudinkového prášku bez vaření Créme Olé
125 ml Ramy krémové na šlehání (v lahvičce) nebo klasické smetany na šlehání
Jahody, tvaroh a vychlazený cukrový sirup rozmixujeme a nejlépe ručním šlehačem zašleháme pudinkový prášek bez vaření. Šleháme 3 minuty až nám směs zhoustne.Z Ramy nebo 33% smetany vyšleháme šlehačku a tu lehce vmícháme do směsi.Naplníme nanukové formičky a necháme důkladně zmrazit. Plnit by se dalo i cukrářským sáčkem s rovnou špičkou.
Cukrový sirup připravíme svařením stejného množství vody a krupicového cukru. Např. 200 ml vody + 200 g cukru. Dělávám ho vždy více, po zchladnutí ukládám do chladničky a kromě použití do zmrzlin a nanuků s ním sladím studené nápoje a třeba i různé zálivky.
Nanuky jdou lehce vyjmout po krátkém ponoření formiček v horké vodě.
Místo nanuků se může směs použít i na zmrzlinu. Necháme v dóze v mrazničce a zhruba co 45 - 60 minut dobře promícháme vidličkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 14.06.2020 13:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz