1 kostka tvarohu
1 malý bílý jogurt
2 polévkové lžíce cukru moučky
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
120 g čerstvých jahod
100 g Be-be sušenek (nebo piškoty)
Na ozdobu:
šlehačka
čerstvé jahody
Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do tvarohové hmoty.Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Sušenky (nebo piškoty) rozdrobíme a spolu s jahodami zlehka vmícháme do pudinkové směsi.Směs plníme do formy nebo do misky, které jsme vypláchli studenou vodou a dáme do ledničky ztuhnout.Dezert vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a přidáme zbylé jahody.
Dezert můžeme ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem, posypat opraženými ořechy, Grankem nebo přelít karamelovou či jinou polevou.
Autor: Kacuda (Kateřina Pelclová) | |
Datum vložení: 26.06.2020 17:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz