TopRecepty.cz

Zdravý koláč s muchovníkem a rybízem


Zdravý koláč s muchovníkem a rybízem

Suroviny

100 g špaldové hladké mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
100 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek nebo 1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
200 g zakysané smetany
3 lžíce medu
2 žloutky
ze 2 bílků sníh se špetkou soli
150 ml mléka
300 g bobulí muchovníku
200 g rybízu (obraného ze stopek)
Na posyp:
100 g ovesných vloček
30 g kokosu
2 lžíce medu

Postup

Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto, přidáme kypřící prášek, skořici a důkladně promícháme.Přidáme zakysanou smetanu, med a vidličkou rozkvedlané žloutky v mléce. Vše promícháme a nakonec po částech zlehka vmícháme z bílků se špetkou soli ušlehaný pevný sníh. Těsto vlijeme do pekáčku (32x23 cm) vyloženého pečícím papírem a povrch stěrkou uhladíme.Na těsto nasypeme rovnoměrně ovoce a posypeme směsí ovesné mouky, ovesných vloček a medu. Dáme péct a po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dál 20-25 minut dorůžova, podle trouby. Necháme vychladnout na mřížce, nakrájíme a můžeme, ale nemusíme, lehce poprášit moučkovým cukrem.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 28.06.2020 06:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz