600 g třešní
300 ml vody
1 vanilkový práškový pudink
1 třtinový citrónový cukr
2 lžíce rumu
cukr krupice dle chuti
1 kg bílého jogurtu (7 ks malých)
1 1/2 vanilkového cukru
Ozdoba:
cukrářské piškoty (nebo dětské)
třešně
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme část vody, přidáme rum, třtinový cukr, osladíme (dle sladkosti třešní) a přivedeme k varu.Ve zbylé vodě rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.Třešňovou směs necháme zchladnout a mezitím rozmícháme v jogurtu vanilkový cukr.Do skleniček (nebo mističek) dáme třešňovou směs, další vrstvu dáme jogurt, na to položíme piškoty, které polijeme znovu třešňovou směsí a zakončíme jogurtem.Hotový pohár ozdobíme čerstvými třešněmi a piškoty.Pohár necháme vychladit.
Autor: Kacuda (Kateřina Pelclová) | |
Datum vložení: 08.07.2020 13:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz