250 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce roztopeného másla (popřípadě oleje, Hery)
1/4 kostičky droždí
2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku
200 ml mléka
1 špetka soli
máslo na potření buchet
povidla
moučkový cukr na posypání
Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečicím papírem.Na síto vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 °C.Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.
Ingredience jsou víceméně orientační, vše jsem dělala od oka. Když je těsto řídké, přidáme trochu mouky, když je husté, přidáme trošku teplé vody. Do fritézy lze kdykoliv nahlédnout. Pokud se buchty zdají málo upečené, přidáme pár minut času na časovači.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 16.07.2020 10:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz