1/2 kg malin (čerstvé nebo mražené)
1 vanilkový pudink
dětské nebo cukrářské piškoty
cukr krupice dle chuti
Maliny / ostružiny dáme jen krátce povařit s troškou vody a poté je přes jemné sítko (cedník) propasírujeme. Tekutinu nalijeme do odměrky a popřípadě dolijeme vodou do půllitru tekutiny. Na chuti to neubere, maliny i ostružiny jsou velice aromatické a pikantní. Malinovou / ostružinovou šťávu (4 dl) dáme do kastrůlku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink rozmíchaný v 1 dl chladné šťávy a krátce povaříme.Připravíme dortovou formu, pekáček, mísu, poháry, silikonové formičky na muffiny... . Nádobí podle našeho výběru vytřeme olejem nebo vyložíme potravinářskou fólií, aby šel vychlazený dort, řez... dobře vyklopit. Malinový pudink vaříme v množství, které budeme potřebovat, podle toho dávku ingrediencí navýšíme. Na dort nebo řezy použijeme třeba i tři až čtyřnásobnou porci. Vše záleží na naší chuti a počtu strávníků.Na dno například misky dáme piškoty, které potřeme malinovým / ostružinovým pudinkem, na pudink dáme opět piškoty, pak zase pudink, piškoty..., až nám nezbyde žádný pudink. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, aby piškoty zvlhly a podáváme třeba s kopečkem šlehačky, zmrzliny, jogurtu... Mezi vrstvy můžeme přihodit i pár čerstvých malin. Kdo chce, může pudink nalít na pečený korpus, pak nechat zchladnout a potřít vrstvou smetanového krému. Prostě podle toho, jak se nám zrovna chce a kolik máme času.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 19.07.2020 19:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz