Těsto:
2 kelímky bílého jogurtu (obsah kelímku 120-150 g)
2 kelímky hrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 kelímek cukru moučka
2 vejce
6 lžic oleje
Drobenka:
polohrubá mouka
máslo
moučkový cukr
vanilkový cukr
Dále:
višně
Na vymazání a vysypání formy:
sádlo (nebo máslo)
polohrubá mouka
Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs.Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete vypeckovat, ale nemusíte.Suroviny na těsto dejte jednoduše do mísy a důkladně promíchejte.Plech nebo koláčovou formu vymažte sádlem (máslem) a vysypte polohrubou moukou, nalijte těsto, posypte ovocem a nakonec drobenkou.Pečte pozvolna v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Zkouška vpichem špejle je nevyhnutelná, lepí-li se na ni těsto, není ještě hotovo.
Autor: paniRuzickova (Iva Růžičková) | |
Datum vložení: 19.07.2020 23:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz