2 balíčky kakaových věnečků Opavia
200 g kvalitní hořké čokolády
1-2 čtverečky chilli čokolády
50 g másla
150 ml smetany ke šlehání
3 lžíce sekaných mandlí (lískových ořechů)
volitelné kandované ovoce
čokoládová poleva na dokončení
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT, přidáme máslo nakrájené na kousky a dáme vlnit 300 W/2 minuty, promícháme a dáme ještě jednou. Přilijeme smetanu, promícháme a dáme ještě vlnit na 450 W/2 minuty (můžeme dělat i nad párou na sporáku).Formu na koláč (kulatou nebo hranatou) vyložíme potravinářskou fólií. Směs čokolád a šlehačky důkladně promícháme a vlijeme do misky k drti. Přidáme sekané mandle a dle chuti je možno dát také kandované ovoce. Vše promícháme, přendáme do připravené formy a urovnáme.Necháme vychladit cca 2 hodiny. Nakrájíme na porce, které polijeme rozpuštěnou polevou nebo dozdobíme dle fantazie a můžeme podávat.
Inspirace od Sedity, upraveno.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 20.07.2020 14:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz