lžíce másla
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce smetany
200 g pomazánkového másla
2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
cca 1/2 lžičky soli (podle chuti)
Na mírném plameni rozpustíme máslo s cukrem. Když cukr zkaramelizuje, odstavíme kastrol a vmícháme máslo, smetanu a čokoládu. Metličkou mícháme do úplného spojení ve vláčný krém.Krém osolíme podle chuti. Používáme na polití třeba palačinek nebo dezertů. Když lehce ztuhne, je výborný na namáčení různých nakrájených kousků ovoce.A po zchladnutí můžeme krém namazat třeba na rohlík. Pokud budeme chtít krém opět vláčný, stačí lehce rozehřát a pořádně prošlehat metličkou i studený a bude zase krásně hladký.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 04.08.2020 22:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz