1 tvaroh
60-80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 smetana ke šlehání (200 ml)
Smetanu (31% a více) si ušleháme s c vanilkovým cukrem. Tvaroh s cukrem utřeme a přidáme ušlehanou smetanu. Znovu dobře utřeme a dáme do mrazáku ztuhnout buď v plastové krabičce nebo v nanukových formičkách.Cukru je třeba dát nejdříve méně a nakonec podle nakyslosti tvarohu případně podle chuti ještě trochu cukru přišlehat. Nanuk by měl být díky tvarohu jemně navinulý.Z této dávky jsem měla 6 větších nanuků a ještě mi trochu zbylo. Měla jsem doma šlehačku 250 ml (33%) a dala jsem jí celou, byl by z toho ještě nejméně jeden nanuk.
Míšu, zmrazeného v krabičkách můžeme snadno polít prochladlou čokopolevou. Do hmoty před zmrazením můžeme přidat čokoládu usekanou nebo i nastrouhanou na hrubém struhadle, popř. přimíchat kakaový prášek (třeba jen do půlky) apod.
Autor: MamlajdaD (Anna) | |
Datum vložení: 09.08.2020 02:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz